Blouse 'hanni' Abrikoos Edited In 67gfYbyv
Heart In Rood ' Tussenjas Maze n0Z8PkOXwN
Blouse 'hanni' Abrikoos Edited In 67gfYbyv
Tussenjas Tussenjas In Heine Zwart Heine Heine In Zwart 80PNnkXwO

 

De bedoeling van het pasteuriseren is dat je schimmels doodt, zodat op het stro straks alleen de juiste paddenstoelenschimmel gaat groeien. We doen dit door het stro gedurende enige tijd te verhitten in heet water. 

1 kilo stro is voldoende. In sommige supermarkten kun je stro in kleine hoeveelheden kopen. Doe het stro in een oude kussensloop en leg het in een koelbox, of anders in een emmer. Denk erom dat het stro in volume toeneemt als het nat wordt. Het voordeel van een koelbox is dat deze goed geïsoleerd is, waardoor het stro zonder problemen een uur lang op de juiste temperatuur blijft. In een emmer koelt het water snel af en moet je dus steeds nieuw heet water toevoegen. Vul de koelbox met water van ten minste 70 graden (bij voorkeur kokend water). Hierbij geldt: hoe heter hoe beter. Dek de koelbox af zodat er geen warmteverlies optreedt. 

Hou het stro nu gedurende een uur warm. Til het kussensloop met stro er dan uit en laat het uitlekken en afkoelen. Wanneer het op kamertemperatuur is, is het klaar voor gebruik. Wacht dan niet langer dan een dag voordat je de paddenstoelenschimmel inbrengt. Het afgekoelde water kun je bij je tuin- of kamerplanten gieten: het bevat waardevolle voedingsstoffen.

Afdeling Delfland
Aktentas Cm' 'torrino In Zwart Picard 40 qUpzMSGV