Cocktailjurk 'chi Klaudia' In Poederroze London Chi Rj54LAq3
Jos Leen Jackamp; Jeans 589 Anti Denim 'frank Black In Jones Fit' 34jL5AR
Cocktailjurk 'chi Klaudia' In Poederroze London Chi Rj54LAq3
'iris' Blouse 'iris' Ivyrevel Crème Blouse Ivyrevel In Ivyrevel Crème Blouse In 'iris' cjq34L5SAR

 

De bedoeling van het pasteuriseren is dat je schimmels doodt, zodat op het stro straks alleen de juiste paddenstoelenschimmel gaat groeien. We doen dit door het stro gedurende enige tijd te verhitten in heet water. 

1 kilo stro is voldoende. In sommige supermarkten kun je stro in kleine hoeveelheden kopen. Doe het stro in een oude kussensloop en leg het in een koelbox, of anders in een emmer. Denk erom dat het stro in volume toeneemt als het nat wordt. Het voordeel van een koelbox is dat deze goed geïsoleerd is, waardoor het stro zonder problemen een uur lang op de juiste temperatuur blijft. In een emmer koelt het water snel af en moet je dus steeds nieuw heet water toevoegen. Vul de koelbox met water van ten minste 70 graden (bij voorkeur kokend water). Hierbij geldt: hoe heter hoe beter. Dek de koelbox af zodat er geen warmteverlies optreedt. 

Hou het stro nu gedurende een uur warm. Til het kussensloop met stro er dan uit en laat het uitlekken en afkoelen. Wanneer het op kamertemperatuur is, is het klaar voor gebruik. Wacht dan niet langer dan een dag voordat je de paddenstoelenschimmel inbrengt. Het afgekoelde water kun je bij je tuin- of kamerplanten gieten: het bevat waardevolle voedingsstoffen.

Afdeling Delfland
Mavi In Mavi Kaki Wintermantel In In Kaki Mavi Wintermantel Wintermantel TJ3Fcu5lK1