Afdeling Delfland
Cocktailjurk 'chi Klaudia' In Poederroze London Chi Rj54LAq3
Cocktailjurk 'chi Klaudia' In Poederroze London Chi Rj54LAq3
Purper Jurk In Mamalicious Mamalicious In Jurk Jurk In Jurk Mamalicious Purper Mamalicious Purper NXnw0P8Ok
Cocktailjurk 'chi Klaudia' In Poederroze London Chi Rj54LAq3
In Minimum Minimum Wit 'beryla' 'beryla' Blouse In Wit Blouse b9YWDHeIE2

 

De bedoeling van het pasteuriseren is dat je schimmels doodt, zodat op het stro straks alleen de juiste paddenstoelenschimmel gaat groeien. We doen dit door het stro gedurende enige tijd te verhitten in heet water. 

1 kilo stro is voldoende. In sommige supermarkten kun je stro in kleine hoeveelheden kopen. Doe het stro in een oude kussensloop en leg het in een koelbox, of anders in een emmer. Denk erom dat het stro in volume toeneemt als het nat wordt. Het voordeel van een koelbox is dat deze goed geïsoleerd is, waardoor het stro zonder problemen een uur lang op de juiste temperatuur blijft. In een emmer koelt het water snel af en moet je dus steeds nieuw heet water toevoegen. Vul de koelbox met water van ten minste 70 graden (bij voorkeur kokend water). Hierbij geldt: hoe heter hoe beter. Dek de koelbox af zodat er geen warmteverlies optreedt. 

Hou het stro nu gedurende een uur warm. Til het kussensloop met stro er dan uit en laat het uitlekken en afkoelen. Wanneer het op kamertemperatuur is, is het klaar voor gebruik. Wacht dan niet langer dan een dag voordat je de paddenstoelenschimmel inbrengt. Het afgekoelde water kun je bij je tuin- of kamerplanten gieten: het bevat waardevolle voedingsstoffen.

Afdeling Delfland
Nike In Se' 'benassi Jdi Sportswear Strandbadschoen RoodZwart Nm8n0vwO